Chilli con carne

Jednoduché a především chutné jídlo s vyváženým obsahem bílkovin, sacharidů a tuků je vhodné jak k obědu, tak i k večeři. Chilli v něm obsažené nastartuje metabolismus a podpoří spalování tuků.

Suroviny

500 g nejlépe hovězího mletého masa
2 ks větší cibule
2 plechovky nakládaných rajčat (může se přidat i rajský protlak)
2 plechovky nakládaných fazolí (mohou být jakékoliv, tmavé, bílé, v rajčatové omáčce, s chilli)
1 ks čerstvé červené papriky
2 ks stroužky česneku
2/3 tabulky hořké čokolády (může být i víc, podle chuti)
3 lžíce oleje
skořice, chilli, sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Na oleji ve větším hrnci zprudka orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou červenou papriku.

Poté přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a orestujeme.

“Přisypeme” obsah všech plechovek, tedy rajčata (případně protlak) a všechny druhy fazolí. Pokud máme rádi kukuřici, nebráníme se ani této surovině.

Necháme probublávat a během toho přidáváme postupně prolisovaný česnek, hořkou čokoládu (nebojme se jí, hezky nám pokrm zahustí) a podle chuti okořeníme skořicí, mletou sladkou paprikou a samozřejmě chilli.

Nemusíme vařit dlouho, maso jsme orestovali a všechny suroviny přidáváme už měkké. Odstavíme z plotny a můžeme ihned podávat, s chlebem nebo rýží. A druhý den je chilli con carne ještě lepší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *