Sušení a mletí chilli

Sušení a mletí zralých plodů chilli papriček je mým velmi oblíbeným, univerzálním a jednoduchým způsobem, jak tyto pálivé plody zpracovat a uchovat je tak na dlouhou dobu. Obrovským plusem tohoto způsobu zpracování je výsledek v podobě jemného pálivého prášku, který je možné použít vždy a všude, ať už při vaření doma nebo třeba na dochucení oběda v podnikové restauraci či kdekoliv jinde. Zralé plody je možné sušit v sušičce nebo volně na tácu. Sušené chilli papričky je možné uschovat pro další použití nebo je možné z nich vytvořit jemně mleté chilli koření.

Pokud jsou chilli papričky velmi dobře suché, je možné je nejprve nahrubo rozdrtit například v hmoždíři a poté ve starém mlýnku na kávu. Výsledkem je jemný prášek, který je možné použít při přípravě pokrmů. Díky jednoduché přenositelnosti je také možné mít pytlíček s troškou domácího kvalitního chilli vždy po ruce a použít tak kdekoliv, kde je žádoucí trošku toho “opálení”.

Už vás nepálí doma vypěstované chilli? Zkuste něco extra!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *