Sladká pálivá omáčka z chilli papriček

Již několikrát jste se jistě ocitli v situaci, kdy jste chtěli k obědu ostré jídlo, ale nebylo možné při vaření použít chilli papričky, neboť ostatní spolustrávníci ostré neradi. Vhodným způsobem jak mít ostré jídlo a ostatním ho neznepříjemnit je použití domácí pálivé omáčky plné jen těch kvalitních surovin bez přidaných chemických látek. Do domácí omáčky z chilli papriček je možné přidat dle libosti téměř cokoliv, ale pro ty z vás, kteří si neví s vařením rady uvedu jednoduchý recept na domácí sladkou pálivou omáčku.
Na jednu větší sklenici budeme potřebovat:

  • dvě cibule
  • dvě rajčata
  • dvě broskve
  • šťávu z poloviny citronu
  • přibližně lžíci cukru
  • sůl na dochucení
  • trochu olivového oleje
  • sušené chilli papričky Red Habanero

Cibule, rajčata a broskve nakrájíme na drobné kousky. V hrnci s trochou olivového oleje restujeme cibuli dozlatova. Přidáme rajčata, broskve a vše vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Na závěr přidáme podle chuti citronovou šťávu, sůl a cukr a promícháme. Dle libosti můžeme omáčku rozmixovat.

Zkuste opravdu ostrou omáčku z chilli papriček!

1 komentář u „Sladká pálivá omáčka z chilli papriček“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *