Již několikrát jste se jistě ocitli v situaci, kdy jste chtěli k obědu ostré jídlo, ale nebylo možné při vaření použít chilli papričky, neboť ostatní spolustrávníci ostré neradi. Vhodným způsobem jak mít ostré jídlo a ostatním ho neznepříjemnit je použití domácí pálivé omáčky plné jen těch kvalitních surovin bez přidaných chemických látek. Do domácí omáčky z chilli papriček je možné přidat dle libosti téměř cokoliv, ale pro ty z vás, kteří si neví s vařením rady uvedu jednoduchý recept na domácí sladkou pálivou omáčku.
Na jednu větší sklenici budeme potřebovat:
- dvě cibule
- dvě rajčata
- dvě broskve
- šťávu z poloviny citronu
- přibližně lžíci cukru
- sůl na dochucení
- trochu olivového oleje
- sušené chilli papričky Red Habanero
Cibule, rajčata a broskve nakrájíme na drobné kousky. V hrnci s trochou olivového oleje restujeme cibuli dozlatova. Přidáme rajčata, broskve a vše vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Na závěr přidáme podle chuti citronovou šťávu, sůl a cukr a promícháme. Dle libosti můžeme omáčku rozmixovat.
Zkuste opravdu ostrou omáčku z chilli papriček!